Nieuws

Nieuwsbrief sluiten
Actueel
Archief

Uitnodiging: Geldzorgen op de werkvloer

Steeds meer werkenden hebben geldzorgen of komen in de financiële problemen. De inflatie en de stijgende energieprijzen raken iedereen. Kleine problemen worden heel snel groot. De maatregelen van de overheid gaan helpen, maar niet op korte termijn. Daarom organiseren wij een bijeenkomst met concrete tips en handreikingen. Om nu alvast iets te doen. Signaleren, herkennen, aanpakken.

Stress over geldzorgen zorgt ervoor dat mensen uitvallen, gezondheidsklachten krijgen en verkeerde beslissingen nemen. Werkenden zijn vaak niet in beeld bij de instanties van de overheid. En medewerkers zelf komen vaak te laat in actie. Maar: als er snel iets ondernomen wordt, voorkom je een heleboel ellende. Daarover willen we met jullie in gesprek.

Wanneer en waar
18 oktober - 08.00 tot 09.15 uur
Locatie: Huijbregts Groep, Lage Dijk 30, Helmond (parkeren aan de rechterzijde van het gebouw)
Aanmelden kan tot 14 oktober via ruimteomteleven@helmond.nl 

Wij hopen op een grote opkomst.
Samen maken we het verschil … kleiner!

Met hartelijke groet,

Ruimte om te leven
Nicole Swinkels, Monique Boetzkes, Mandy van Brunschot, Esther van den Hurk, Kim van Uden, Udo Holtappels

 

Uitnodiging SCSN kennissessie voor de maakindustrie

Een hogere productiviteit door snel en veilig data delen in de leveranciersketen

Wil jij makkelijker, sneller en betrouwbaarder data delen? Dat kan met een Smart Connected Supplier Network (SCSN). SCSN richt zich specifiek op de toeleverketens in de maakindustrie. Het succes van deze ketens staat of valt bij het delen van grote hoeveelheden data. Met SCSN kan dit nu veel eenvoudiger.

Hoe werkt een Smart Connected Supplier Network (SCSN)?
SCSN-berichten kunnen automatisch in het ERP-systeem van een aangesloten bedrijf verwerkt worden. Zo hoef je data van jouw klanten niet meer te lezen, interpreteren en manueel in te voeren in jouw eigen ERP-systeem. Dat bespaart tijd en voorkomt menselijke fouten. Tijdens deze bijeenkomst in het Smart Industries Fieldlab de Peel leggen zowel gebruikers als ontwikkelaars uit wat SCSN voor jouw bedrijf kan betekenen.

Programma

15:15 – 15:30 uur Inloop
15:30 – 15:35 uur Opening door Florence Bongers-Rijnders, Innovatiehuis de Peel

15:35 – 15:55 uur Wat is een SCSN Netwerk?
John Blankendaal stond bij ontwikkelaar Brainport Industries aan de wieg bij van deze innovatie.

15:55 – 16:15 uur Wat biedt SCSN voor toeleveraars?
Adriaan van Kalkeren vertelt hoe hij SCSN toepast bij metaalgroothandel MCB.

16:15 – 17:30 uur Open gesprek over kansen en knelpunten voor toeleveranciers en afnemers in de keten

 
Meer informatie over de SCSN kennissessie & aanmelden

 

 

Nieuw bedrijvenplatform van BOOST

Wie of wat is BOOST ook alweer?

BOOST is door bestuurlijke partijen in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel in het leven geroepen met onder meer als doel de MKB ondernemer te ontzorgen als het gaat om ontwikkeling van personeel. BOOST wordt gefinancierd door de provincie Noord Brabant, ze zijn dus geen commerciële onderneming die een tarief in rekening brengt. Ze zijn van en voor deze regio. Lees meer over de dienstverlening op www.mijnboost.nl 

De site van BOOST is onlangs vernieuwd! Nieuw is nu het bedrijvenplatform waarop ondernemers hun bedrijf kunnen presenteren.
Als ondernemer kun je je bedrijf presenteren op het  bedrijvenplatform. Bezoekers van de BOOST site kunnen dan direct doorklikken naar de site van jouw bedrijf om bijvoorbeeld te zien welke vacatures je beschikbaar hebt. Ook kun je op het platform kenbaar maken of je mogelijkheden hebt voor stagiaires, afstuurdopdrachten en andere vormen van samenwerking met het onderwijs. BOOST wil graag jongeren boeien en binden aan onze mooie regio.

Aanmelden bedrijvenplatform

Neem eens een kijkje op de website en meld je aan op het bedrijvenplatform

Ondersteuning nodig bij het aanmelden? Of andere vragen? Neem contact op met Diane of Dorethé via info@mijnboost.nl

 

Betere bereikbaarheid en gebruiksgemak Openbaar Vervoer

Onderzoek openbaar vervoer in Helmond
Helmond groeit de komende jaren. Hierdoor wordt het nog drukker in het verkeer. De gemeente vindt bereikbaarheid in de stad erg belangrijk. Daarom zijn ze bezig met de mobiliteit van de toekomst. Het openbaar vervoer (OV) kan een belangrijke rol hierin spelen.

Vragenlijst
De gemeente wil meer inzicht in de daadwerkelijke OV-behoefte van de bewoners en bedrijven in Helmond. Ze zijn daarom samen met I&O Research en AT Osborne een onderzoek gestart. Er is een vragenlijst opgesteld die wordt verspreid binnen Helmond. Er wordt onderzocht hoe verschillende doelgroepen denken over het OV in Helmond en wat hun mening is over reizen in de (nabije) toekomst. Dit geeft handvatten om te bouwen aan een toekomstbestendig OV-netwerk in Helmond.

Deelnemen
Als Stichting Bedrijventerreinen Helmond streven we naar een optimale bereikbaarheid van de bedrijventerreinen (ook met OV). En in gesprekken met ondernemers weten we hoe belangrijk dit is, nu en in de toekomst. 

Het is daarom van groot belang om je mening (en van je medewerkers) te geven en deel te nemen aan het onderzoek. Deze week ontvang je een brief vanuit de gemeente met het verzoek om een vragenlijst online in te vullen (circa 10 min) en te verspreiden onder je medewerkers. 

Vul 'm in!

Niet te verwarren met een eerder onderzoek BZOB
Begin van dit jaar is er ook een OV onderzoek uitgevoerd, expliciet op bedrijventerrein BZOB. Dit heeft waardevolle informatie opgeleverd die nu wordt gebruikt om te kijken of we de bereikbaarheid van BZOB met inzet van OV en vormen van deelmobiliteit kunnen verbeteren. De vragenlijst die nu uitgezet wordt, betreft heel Helmond. Om het beeld zo optimaal mogelijk te krijgen willen we de bedrijven van BZOB vragen om ook aan deze vragenlijst deel te nemen. Uw deelname wordt enorm gewaardeerd.

Uitnodiging ontbijtsessie "naar een rookvrije werkomgeving"

In oktober wordt er al jaren extra aandacht gevraagd voor stoppen met roken middels de actie ‘Stoptober’. Ook als werkgever kun je veel doen om stoppen met roken aan te moedigen. Wij horen echter ook dat ondernemers worstelen met de vraag ‘hoe dan’.

Na de succesvolle inspiratiesessie van afgelopen donderdag organiseren we daarom graag een ontbijtsessie over dit thema!

Hoe dan?
Tijdens de ontbijtsessie ontvang je tips van onze adviseur vitaliteit, Esther van den Hurk en ga je elkaar inspireren over mogelijke stappen naar een rookvrije werkomgeving. Met de input van deze sessie gaat Esther aan de slag om jou en collega-ondernemers concreet te kunnen ondersteunen op dit thema.

Wanneer en waar

Donderdag 20 oktober van 8.00 – 10.00 uur, gezond ontbijt wordt verzorgd

Locatie: Ariza, Korendijk 13, 5704 RD Helmond (BZOB)

Reserveer snel je plek
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.

Aanmelden
parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl

Uitnodiging lunchbijeenkomst Cybercrime: Wat als het toch een keer fout gaat?

Wat doet een cyberaanval met jouw bedrijf en jou als ondernemer?                         

Stel je voor...

Je bent dag in dag uit bezig met je onderneming. Zorgt voor een back-up en investeert in een systeembeheer, verzekering en firewall. Je hebt het goed voor elkaar en gaat met een gerust hart door met je dagelijkse werk. 

En toch overkomt het je, je wordt gehackt. Geen paniek. Je hebt alles geregeld. Back-ups en verzekering: check. Wat kan me nou gebeuren? En toch gaat het gruwelijk mis...

Dit lijkt misschien een ver van je bed show, maar dit kan iedere ondernemer overkomen. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat vorig jaar landelijk 45% van de bedrijven te maken heeft gehad met een cyberaanval. En de gevolgen kunnen enorm zijn. Einde van je onderneming. Jaren hard werk verdwenen. Ondernemer Xander Koppelmans heeft het helaas meegemaakt. Het is nu zijn missie om collega-ondernemers te behoeden voor hetzelfde lot. 

In de Week van de Veiligheid op maandag 10 oktober 2022 nodigt de gemeente Helmond u als ondernemer graag uit voor een cyberlunch in het Speelhuis.

Aanmelden:
Graag aanmelden door middel van het sturen van een e-mail naar cyberlunch@helmond.nl
U ontvangt hierna via uw mailadres voor 10 oktober nog een uitnodiging.

Tijdens deze lunch verteld Xander (als ondernemers onder elkaar) over wat een cyberaanval daadwerkelijk met jouw bedrijf, je team, je relaties en met jou als ondernemer doet, inclusief de gevolgschade. Aansluitend geeft hij ook praktische tips over wat je hier als ondernemer tegen moét doen. Een aangrijpende presentatie met een lach en een traan waar elke ondernemer zich mee kan identificeren en van leert.

Datum:  Maandag 10 oktober 2022

Programma:  

11.30 - 11.50 uur                           Inloop en ontvangst

11.50  - 12.00 uur                          Woord van welkom en opening Week van de Veiligheid

12.00 - 12.45 uur                           Speaker – De gehackte ondernemer Xander Koppelmans

12.45 - 13.00 uur                           Nadere informatie en afsluiting

Locatie: Het Speelhuis, Speelhuisplein 2,  5707 DZ Helmond.

Aanmelden:
Graag aanmelden door middel van het sturen van een e-mail naar cyberlunch@helmond.nl .
U ontvangt hierna via uw mailadres voor 10 oktober nog een uitnodiging.

Deze cyberlunch is mede mogelijk gemaakt door het Platform Veilig Ondernemen Brabant.

 

Met vriendelijke groet,

Afdeling Veiligheid en Naleving
 

Maak van vitaliteit een prioriteit!

Deze week is de Nationale Vitaliteitsweek met als doel werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit. Vanuit Stichting Bedrijventerreinen Helmond dragen we daar lokaal graag aan bij op diverse manieren:
 

  • We delen deze week elke dag tips op LinkedIn om aan de slag te gaan met vitaliteit.
  • We organiseerde een inspiratiesessie voor ondernemers
  • We delen kennis om stappen te zetten naar een gezondere werkvloer


Lees het in de uitgebreide nieuwsbrief vol tips om direct aan de slag te gaan met vitaliteit.


Als we er snel bij zijn voorkomen we een heleboel ellende

Geldstress zorgt voor gezondheidsproblemen en uitval op het werk wat problemen nog verder vergroot. Wat kunnen we NU doen om ervoor te zorgen dat de problemen niet boven het hoofd groeien?

Op het platform Ruimte om te leven Helmond is een speciale pagina ingericht voor professionals en werkgevers, met daarop een overzicht van organisaties die medewerkers kunnen helpen bij geldzorgen. Er is ook een toolkit beschikbaar met materiaal dat je kunt gebruiken.

Lees hier de interessante nieuwsbrief van het platform met veel tips

 

Team Smart Synergy Helmond versterkt met Fontys studenten

Graag stellen we jullie voor aan vijf bedrijfskundestudenten die op ons mooie bedrijventerrein aan de slag gaan als organisatieadviseurs. Zij gaan zich o.a. bezig houden met de lopende projecten van Smart Synergy Helmond rondom duurzaamheid.

Fijn dat jullie er zijn Bo Anton de Vrije, Indy Knols, Soraya Sohilait, Florine Evers en Kayleigh Maas! Heel veel succes met de opdracht. We hopen op een fijne samenwerking!

Meer weten over de projecten van Smart Synergy Helmond? Kijk eens op www.smartsynergyhelmond.nl 

Voeg in en draai mee!

 

Bo Anton de Vrije - Lisa de Beer - Immanuel Geesing - Eva Nijeboer - Florine Evers - Soraya Sohilait - Niels Rutten - Joep Janssen - Indy Knols - Frits Rutten
Op de foto ontbreken: Kayleigh Maas, Serge van de Berg en Dankeld vanmeenen

 

 

 

 

Reconstructie fietspaden Varenschut

In opdracht van de gemeente Helmond voert BAM Infra Regionaal Helmond werkzaamheden uit aan de fietspaden aan de Varenschut te Helmond. 

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de fietspaden aan de Varenschut, inclusief de parallelweg. Daarnaast wordt de Grasbeemd gereconstrueerd en de Kleibeemd voorzien van een nieuwe deklaag.

Uitvoering van 12 september 2022 tot en met medio eind november 2022
De werkzaamheden starten op 12 september 2022 en zijn naar verwachting eind november 2022 afgerond. Het is mogelijk dat door onvoorziene omstandigheden, zoals slechte weersomstandigheden, de planning wijzigt.

Bereikbaarheid
Gedurende de uitvoering is de Varenschut bereikbaar. Echter worden de fietsers omgeleid naar een zijde van de Varenschut waar dan tijdelijk dubbelzijdig fietsverkeer aanwezig is. Waarschijnlijk ondervindt u enige hinder op de Varenschut door het lossen en laden van vrachtwagens. Voor de werkzaamheden welke bij uw inrit plaats vinden, nemen wij persoonlijk contact met u op voor het afstemmen van de planning.

Heeft u nog vragen? Bel dan gerust met Edwin van Stipdonk
Hij houdt dagelijks toezicht op het werk en is bereikbaar via telefoonnummer (0492) 58 78 14. U kunt hem ook bellen als u vragen of problemen heeft tijdens de uitvoering van het werk.