Nieuws

Nieuwsbrief sluiten
Actueel
Archief

Mening gevraagd over jouw bedrijventerrein

We willen we je vragen om deze vragenlijst in te vullen voor het behouden van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Als Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH), willen we namelijk met de gemeente, politie en brandweer blijven samenwerken om onze bedrijventerreinen “veilig en aantrekkelijk” te houden. Een hoge respons van ondernemers op de vragenlijst is een eerste certificeringseis. 

Jouw mening over het bedrijventerrein waarop je bedrijf gevestigd is, is enorm belangrijk en telt echt mee! Aan de hand daarvan worden de komende jaren maatregelen genomen in de openbare ruimte.

Vul deze vragenlijst dus vandaag nog in. Bedankt voor je medewerking!

Huidige bedrijfslocatie verbouwen of herontwikkelen en daarvoor extra kapitaal nodig?

Het Regionaal Ontwikkelingsfonds Werklocaties biedt mogelijkheden

Voor ondernemers, vastgoedeigenaren, gebruikers van vastgoed op een bedrijventerrein die willen investeren beschikt het Stedelijk Gebied Eindhoven over een eigen financieringsfonds. Op het moment dat u extra kapitaal nodig heeft voor uw huisvesting op een bestaand bedrijventerrein dan komen wij graag in contact met u. Ook zijn er middelen beschikbaar om bedrijven te ondersteunen bij een aanvraag.

Het ROW heeft tot doel om, in beginsel op bestaande werklocaties, het realiseren van projecten met een regionaal economisch meerwaarde, passend binnen de regionale strategie en het uitgangspunt: “het juiste bedrijf op de juiste plaats”.

De projecten moeten leiden tot:

-werkgelegenheid,
-innovatie,
-oplossen dan wel voorkomen van leegstand

Meer weten en in vrijblijvend contact komen? Lees hier verder>>

Wegwerkzaamheden en gedeeltelijke afsluiting Lagedijk

De firma Structon gaat in opdracht van gemeente Helmond onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op de Lagedijk. Komende dagen starten zij daar al mee, waardoor lichte verkeershinder kan ontstaan.

Aflsuiting 
Maandag 13  en dinsdag 14 december 2021 tussen 09.00 en 16.00 uur 

Locatie: Het gedeelte van de Lagedijk vanaf Henri Dunant tunnel tot aan Engelseweg

Bereikbaarheid
Bovenstaande gedeelte is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Churchilllaan  (borden route A).
Download hier de omleidingsroute>

Alle bedrijven zijn bereikbaar!

Meet & Match toekomstige engineers

Fontys Engineers Meet & Match is het jaarlijks event waarbij technische bedrijven en studenten met elkaar verbonden worden. Op dinsdag 19 april 2022 brengt Fontys beide groepen fysiek bij elkaar in het Evoluon in Eindhoven.

 
Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar samenwerking met een technische opleiding van Fontys? Wil je op één dag in beeld komen bij 2000 toekomstige engineers? En wil je speeddaten met 8 tot 15 studenten van jouw keuze? Of jouw bedrijf presenteren op de bedrijvenmarkt aan meer dan 2000 mbo en hbo studenten? Meld je dan alvast vrijblijvend aan voor Fontys Engineers Meet & Match op 19 april in het Evoluon.

Contact leggen met de engineers van morgen
Het doel van het event is om bedrijven in gesprek te brengen met toekomstige engineers voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten gaan met elkaar in gesprek tijdens een fysiek event. De dag bevat drie elementen: speeddates, bedrijfspresentaties en een bedrijvenmarkt.

• Speeddates – Tijdens een speeddate van 20 minuten gaan een student en een bedrijf samen het gesprek aan. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in en worden zij aan elkaar gematcht.
• Bedrijfspresentatie – Geef een fysieke presentatie van maximaal 20 minuten aan een groep studenten die zelf kiezen om bij jouw presentatie aanwezig te zijn.
• Bedrijvenmarkt – Op de bedrijvenmarkt kun je jouw bedrijf presenteren aan meer dan 2000 studenten.

Meld je nu aan en blijf op de hoogte
Alle informatie over dit event en de mogelijkheid om je aan te melden vind je hier>>

 

 

 

Even voorstellen....

Een jarenlange wens vanuit Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) en de Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) werkgroep is een paar maanden geleden in vervulling gegaan. Een vaste wijkagent bedrijventerreinen vanuit de politie is aangesteld. Dat betekent dat deze wijkagent de volledige zorg over onze bedrijventerreinen heeft. Naast de reguliere politie taken is de doelstelling dat de wijkagent zo’n 80 % van de tijd kan besteden aan de bedrijventerreinen. Een mooie en positieve vooruitgang ten opzichte van een voormalige (extra) aandacht van 2-3 dagen per maand.

Wijkagent bedrijventerreinen: Maikel van Dijk

Met ruim 30 jaar ervaring binnen de politie, waarvan de afgelopen tien jaar als wijkagent in de Helmondse binnenstad ben ik sinds een paar maanden als wijkagent werkzaam op de bedrijventerreinen. Aangezien de bedrijventerreinen over Helmond verspreid liggen is er vanuit de politie gekozen om alle terreinen, verbonden aan de Stichting Bedrijventerreinen Helmond als een “wijk” te beschouwen. Hierdoor is de wijk “bedrijventerreinen” de grootste wijk voor de politie. Voor mij, als nieuwkomer op de bedrijventerreinen, gaf de koppeling met de Stichting Bedrijventerreinen Helmond natuurlijk een mooie gelegenheid om meteen in een breed netwerk te stappen.

Om mijn kennis ten aanzien van de bedrijventerreinen te vergroten sluit ik aan bij de diverse overleggen van werkgroepen van SBH. Het “eerste rondje” bij de werkgroepen heb ik inmiddels bijgewoond. En eerlijk is eerlijk de casuïstiek en onderwerpen zijn anders dan ik gewend was in mijn vorige wijk. Maar zeker niet minder interessant én natuurlijk komen ook op de bedrijventerreinen onderwerpen voorbij, waarvoor de politie de nodige aandacht heeft en inzet op pleegt.

Ideale combinatie
Naast het wijkagentschap ben ik vanuit de politie tevens aangesteld als coördinator bij het Peelland Interventie Team (PIT). De algehele regie daarvan ligt momenteel bij de coördinator van de gemeente Helmond. Het PIT is werkzaam in de gemeenten Asten, Deurne, Someren, Gemert, Laarbeek en Helmond.  Onder de regie van het Peelland Interventie Team zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving.  Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie,  drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

De combinatie tussen het wijkagentschap én coördinatie PIT maakt het mogelijk om mede zorg te dragen voor schone, hele en veilige bedrijventerreinen binnen Helmond.

Samenwerking
Ik heb inmiddels ervaren dat de Stichting Bedrijventerreinen Helmond een compleet beveiligingsconcept in handen heeft met (live) cameratoezicht, surveillancerondes en een terreinconciërge. Als wijkagent word ik daar nauw in betrokken en weten we elkaar goed te vinden. Samen werken we hard aan preventiemaatregelen om criminaliteit steeds meer te voorkomen.

Mochten er vragen zijn of wilt u nader kennismaken dan ben ik bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844 of via maikel.van.dijk@politie.nl

"Thuiswerken na Covid-19 in internationale situatie"

Het Holland Expat Center South zal in samenwerking met onze partner EY een #webinar verzorgen met als thema; "Thuiswerken na Covid-19 in internationale situatie"

Tijdens deze webinar zal u een breed beeld krijgen van de aspecten waar rekening mee moet/kan worden gehouden als u uw werknemers vanuit het buitenland wil laten werken. Tijdens de presentatie zal een #stappenplan worden toegelicht en wordt er ingegaan op onderwerpen zoals policy's, de loonadministratie, de financiële en fiscale impact, sociale zekerheid, vennootschapsbelasting, arbeidsrecht, immigratie en het proces.

Interesse om deel te nemen aan deze webinar op donderdag 25 november van 11 tot 12 uur, meldt u dan aan via j.willems@hollandexpatcenter.com

Als arbeidsmigrant wonen en werken in Nederland

Als een arbeidsmigrant in Nederland komt wonen en werken moet er veel geregeld worden. Een belangrijk onderdeel is het regelen van de inschrijving in Nederland. Heeft u, als werkgever, arbeidsmigranten in dienst? Dan kunt u hen een eind op weg helpen door onderstaande informatie met hen te delen.

Inschrijven in Nederland
Het is bij arbeidsmigranten niet altijd duidelijk wanneer en waar ze zich moeten inschrijven in Nederland. Het begint met een inschrijving in het RNI (Register Niet-ingezetenen), als iemand nog niet weet of hij/zij langer dan vier maanden in Nederland blijft. Dit kan bij een van de 19 gemeenten met een loket voor niet-ingezetenen. Bij de inschrijving krijgt hij/zij een Burgerservicenummer, waardoor men kan werken en salaris kan ontvangen. 

Wie langer dan vier maanden in Nederland verblijft, is wettelijk verplicht zich in te schrijven in de Basis Registratie Personen (BRP). Dit gebeurt in de gemeente waar hij/zij woont. Bij inschrijving in de BRP registreert de gemeente een actueel verblijfadres in Nederland, eventuele volgende adressen na verhuizing en het vertrek naar het buitenland.

Waarom is inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) belangrijk?
De overheid heeft de juiste gegevens nodig van haar inwoners. Bijvoorbeeld om een paspoort, een identiteitskaart of een rijbewijs te kunnen maken, om te weten wie mag stemmen bij verkiezingen, om uitkeringen te verstrekken en om gemeentelijke belastingen te heffen. Maar ook organisaties zoals de Belastingdienst, uitkeringsinstanties en pensioenfondsen gebruiken deze persoonsgegevens voor wettelijke taken.

Meer informatie?   
Ga dan naar de website van de gemeente via  www.helmond.nl/eerste-inschrijving of neem contact op met team burgerzaken van gemeente Helmond via tel. 14-0492. Meer informatie over de rechten en plichten van arbeidsmigranten vindt u op workinnl.nl. De informatie is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Pools, Roemeens, Spaans en Bulgaars.  

 

Interessante subsidie voor kleinere MKB ondernemer

De overheid heeft onlangs de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) in het leven geroepen om MKB ondernemers te helpen hun onderneming te verduurzamen. Dit helpt jou als MKB ondernemer om direct en structureel kosten te besparen en de overheid hun doelen voor het klimaatakkoord te behalen.

Tijdelijk een 100% gesubsidieerd energie-bespaaradvies
Met de SVM subsidie kun je als MKB ondernemer een erkend energieadviseur inhuren voor een 100% gesubsidieerd energie-besparingsadvies op maat t.w.v. € 950,00. Na oplevering van het rapport weet je direct welke concrete energie-besparingskansen er voor jouw bedrijf liggen en hoeveel je met die maatregelen gaat besparen.

Extra subsidie voor hulp bij het uitvoeren van maatregelen
Inzicht in besparingskansen is één, maar hoe krijg je het allemaal uitgevoerd, hoe ontvang ik de subsidie en waar begin je? Ook daarvoor kun je een expert inschakelen die je daarbij helpt en begeleidt. Bang voor de kosten hoef je daarbij niet te zijn, want die begeleiding wordt voor maar liefst 80% gesubsidieerd vanuit de overheid!

Wees er snel bij, want de vraag is groot
De Subsidieregeling loopt van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022. De algemene verwachting is dat de vraag naar de regeling groot is. Op = op, dus wacht niet te lang en profiteer van deze tijdelijke regeling.

Check binnen 30 seconden of jij in aanmerking komt >>

 

Op zoek naar helden: Helmonders die zich inzetten voor de Global Goals.

De gemeente is een zoektocht gestart naar Helmondse Helden. We zoeken Helmonders die zich inzetten voor het behalen van de zogenaamde Global Goals: 17 doelen om de wereld een mooiere, duurzamere en socialere plek te maken. Er zijn ontzettend veel Helmonders die zich hiervoor inzetten, groot of klein. Deze helden worden nu in het zonnetje gezet. Er komen mooie voorbeelden langs en iedereen kan zelf ook helden nomineren. En heeft iemand een goed idee? Dan kan er tot 01 november subsidie aangevraagd worden voor de uitvoering hiervan! Kijk voor alle informatie op www.heldenvanhelmond.nl

De Global Goals 
De Global Goals for Sustainable Development zijn in 2015 door alle lidstaten van de Verenigde Naties aangenomen als gezamenlijke doelen. Het is de bedoeling dat deze in 2030 behaald zijn. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld geen armoede meer, goede gezondheid en welzijn, duurzame energie voor iedereen en een maatschappij waarin iedereen mee doet. De gemeente Helmond is een Global Goals gemeente. Daarmee zetten wij ons op allerlei manieren extra in voor het behalen van deze doelen. Vanuit de gemeente, maar vooral met allerlei partners uit de stad. Het onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties én inwoners zijn hierbij onmisbaar.

De campagne: nomineer een held 
Nog niet iedereen is bekend met deze Global Goals. Terwijl ontzettend veel Helmonders en organisaties op een bepaalde manier een bijdrage leveren. Wethouder Dortmans: ‘’De grote uitdagingen kun je niet in je eentje oplossen, maar je kunt bijvoorbeeld wel FairTrade en tweedehands producten kopen, af en toe koken voor een eenzame buur, tijdens een wandeling zwerfafval oprapen of je oude kleren doneren aan een organisatie om de hoek. Als iedereen dit doet maken we impact. Middels deze campagne willen we inwoners kennis laten maken met de Global Goals. En laten zien dat je op állerlei manieren kan bijdragen aan het bereiken hiervan.’’ Om inwoners te inspireren worden verschillende Helmondse Helden geëerd voor hun bijdrage aan de Global Goals. Maar er zijn natuurlijk veel meer helden die zich, hoe klein en op wat voor manier dan ook, inzetten voor een mooiere wereld. Wil jij iemand op een voetstuk plaatsen? Nomineer dan jouw held op www.heldenvanhelmond.nl

Goed idee? Vraag subsidie aan voor 01 november 
Helmonders die een steentje willen bijdragen aan het behalen van de Global Goals kunnen aanspraak maken op een subsidie. Dus heb je een goed idee dat bijdraagt aan bewustwording rondom de Global Goals in Helmond? Vraag dan deze subsidie aan om jouw idee uit te voeren. Iedereen kan een aanvraag indienen. Er is jaarlijks 40.000 euro subsidie beschikbaar voor initiatieven rondom de Global Goals.

 

Week vd Veiligheid

In de strijd tegen criminaliteit richt de landelijke Week van de Veiligheid (11-17 oktober 2021) zich dit jaar op ondernemers. Criminelen zochten sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale entrepreneurs te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe ondernemers zich hiertegen kunnen weren.

SBH
Als Stichting Bedrijventerreinen Helmond zijn we uiteraard het hele jaar door met veiligheid bezig. Kijk eens op https://www.bedrijventerreinenhelmond.nl/schoon-heel-veilig-1 voor alles wat we onder dit thema organiseren.

Word geen slachtoffer
Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en hun medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en talkshows: het is een greep uit de activiteiten die door het hele land worden georganiseerd.

Online talkshows
Van 11 tot en met 14 oktober kun je elke avond om 19.30 uur een talkshow bijwonen. Ewout Genemans leidt de shows, die in het teken staan van criminaliteit.

*Maandag 11 okt 2021: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit

*Dinsdag 12 okt 2021: Overvallen

*Woensdag 13 okt 2021: Ondermijning

*Donderdag 14 okt 2021: Geweld

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid.