Nieuws

Nieuwsbrief sluiten
Actueel
Archief

KVO schouw bedrijventerreinen

𝟯𝟬 𝗴𝗿𝗮𝗱𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲 𝘇𝗼𝗻. 𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗵𝗲𝘁 𝘇𝘄𝗲𝗺𝗯𝗮𝗱 𝗶𝗻 𝗱𝘂𝗶𝗸𝗲𝗻, 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝘄𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗿𝗲𝗶𝗻𝗲𝗻 𝘀𝗰𝗵𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗞𝗲𝘂𝗿𝗺𝗲𝗿𝗸 𝗩𝗲𝗶𝗹𝗶𝗴 𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻

Naast diverse vergaderingen per jaar maken we ook twee keer een fysieke schouwronde op de bedrijventerreinen. In groepjes kijken we dan naar (on)veilige situaties en proberen deze waar mogelijke integraal aan te pakken.

Afgelopen dagen zijn alle bedrijventerreinen weer "geschouwd" met dank aan 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗲, 𝗯𝗿𝗮𝗻𝗱𝘄𝗲𝗲𝗿, 𝗴𝗲𝗺𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝘀 voor hun bijdrage. Dankzij de inzet van onze terreinconciërge zien de terreinen er prima uit. Hier en daar een aandachtspunt, maar daar gaan we mee aan de slag.👌

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is met een structurele samenwerking tussen ondernemers (SBH), gemeente, politie en brandweer de basis voor alle veiligheidsmaatregelen die worden genomen. Door de goede organisatiegraad krijgen de bedrijventerreinen in Helmond veel aandacht vanuit de regio, maar ook vanuit de overheid zoals het Openbaar Ministerie. Steeds vaker wordt de Stichting Bedrijventerreinen Helmond benaderd om pilots op te zetten voor optimalisering van de veiligheid. Iets waar ondernemers/vastgoedeigenaren alleen maar bij gebaat zijn.

Als KVO-werkgroep blijven we continu in ontwikkeling en durven we de ambitie uit te spreken om te groeien naar één van de veiligste bedrijventerreinen van Nederland. Met zoveel collegialiteit, samenwerking en ondernemerschap hebben we de juiste pijlers voor de toekomst in huis.

 

 

 

Ruim 2500 bezoekers vierden samen Techniekspektakel tijdens Hotspot Hightech Helmond - de Peel op 11 juni.

Afgelopen zaterdag markeerde een knallende start van het Dutch Technology Festival (#DutchTechFest) met een publieksevenement  bij Formula Air en Van Thiel United in Beek en Donk. Hier bleek – o.a. uit het aantal bezoekers – dat er geen gebrek is aan nieuwsgierigheid in de wereld van techniek in de regio, ook (en vooral) bij kinderen. Naar schatting was 70% van de bezoekers kind: precies zoals de organisatie het voor ogen had. Deze editie van het (jaarlijks terugkerend) evenement was de eerste sinds 2019, dat maakte afgelopen zaterdag extra bijzonder!

Dat er drie jaar zat tussen deze en de op één na laatste editie van het techniekspektakel was niet te merken. Tussen 10 en 16 uur bezochten meer dan 2500 mensen de Hotspot Hightech Helmond - de Peel. Tijdens dit evenement bundelden ruim 50 technologiebedrijven, studententeams en onderwijsinstellingen uit de regio hun krachten met een zelfde doel: kinderen techniek laten beleven. “Het enthousiasme spatte er vanaf! Zowel bij de kinderen als bij de ouders. Diezelfde kids gingen, na een dag vol plezier, met tassen vol zelfgemaakte techniekwerkstukjes naar huis.” voegt Manon Pijnenburg (voorzitter Stichting Hightech Helmond –de Peel) toe. “Het is ontzettend leuk om kinderen bij sommige van de belevenissen zo verwonderd te zien kijken. Van bijvoorbeeld een VR ritje in een achtbaan tot het maken van je eigen windmolen of zelf mogen lassen. Tijdens de Hotspot opent de techniek uit de regio letterlijk haar deuren om vervolgens naadloos aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van kinderen en jeugd.".

De deelnemende bedrijven kijken tevreden terug op een geslaagd evenement en gaan zich binnenkort met hernieuwd enthousiasme voorbereiden op de volgende activiteiten. Volgend jaar vindt de Hotspot weer plaats bij één van de aangesloten bedrijven uit de regio. De bedrijven en onderwijsinstellingen komen samen in Stichting Hightech Helmond - de Peel. Deze is het hele jaar door actief, met als gezamenlijk doel het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd, en daarmee voldoende nieuwe aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio. 

 

               

Foto's door Brian Verheij van Favela Pictures

Ophalen van circulair restafval groot succes

Afgelopen maandag (30 mei) was de laatste dag van de pilot. Dag 3 van de ophaalronde van restafval op bedrijventerrein Hoogeind. Wethouder en stuurgroeplid van Smart Synergy Helmond Andrew Harijgens kijkt terug op een succesvolle slimme uitwisseling van rest- en afvalstromen.

‘Afval bestaat niet, afval is een grondstof!’, aldus de enthousiaste wethouder Andrew. Dat vonden de ondernemers van het bedrijventerrein ook. Bedrijven zoals Schunk Xycarb, AQC bv, Cialona, Altrimex en velen meer hebben hun oude pallets, ICT-apparatuur of accu’s aangemeld voor de ophaalmomenten. Vervolgens maakten Palletcentrale en R&L Recycling van het opgehaalde afval weer nieuwe grondstoffen.

Succesvolle pilot
Andrew kijkt dan ook tevreden terug op deze pilot. ‘Het doel van dit Smart Synergy project is om onze bedrijfscontainer te laten krimpen en reststromen opnieuw te gebruiken. Zo maken we ons afval circulair.’ Als wethouder ziet hij een grote drive in het bedrijfsleven om zo duurzaam mogelijk voor de dag te komen. ‘Met dit project kregen onze bedrijven de kans om hier samen mee aan de slag te gaan.’ En dat betaalt zich niet alleen uit in circulaire grondstoffen. ‘Deze grondstoffenrotonde geeft letterlijk energie: bedrijven willen zich hier graag op aansluiten.’

Volgende stappen
Deze maand komt de projectgroep bij elkaar om de pilot te evalueren. Wil jij met jouw bedrijf in de toekomst aansluiten op de grondstoffenrotonde? En denk jij graag mee in de projectgroep voor de grondstoffenrotonde? Meld je dan aan via: parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl .

Meer weten over Smart Synergy Helmond? Kijk op de website en neem dan contact met ons op. Zo komen we samen in een stroomversnelling!

 

 

 

 

Kom en beleef technologie op Hotspot Hightech Helmond- de Peel zaterdag 11 juni 2022

Het tekort aan (technisch) talent is nog nooit zo groot geweest en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen. Om dit tij te keren en om te laten zien hoe leuk techniek wel niet is, is 11 jaar geleden gestart met de Dutch Technology Week (DTW), dat inmiddels het Dutch Technology Festival heet. De basis van deze week is altijd geweest dat de bezoekers, veelal kinderen en jongeren, op de meest uiteenlopende locaties zien en beleven dat technologie fun is en oplossingen biedt voor vraagstukken in o.a. gezondheidszorg, mobiliteit en duurzame energie waar zij een bijdrage aan kunnen leveren. Als techniekregio bij uitstek heeft de regio Helmond - de Peel tijdens het Dutch Technology Festival ook een reuze interessant programma. Zo vindt op zaterdag 11 juni voor de 7de keer het grootse publieksevent “Hotspot Hightech Helmond – de Peel” plaats.

Hotspot Hightech Helmond – de Peel

Hotspot Hightech Helmond- de Peel, strijkt jaarlijks op een andere locatie neer en zal dit jaar op zaterdag 11 juni van 10:00 – 16:00 uur plaats vinden bij de bedrijven Formula Air en Van Thiel United (beiden gelegen aan de Bosscheweg 36-38 te Beek en Donk). Hier bundelen die dag ruim 50 technologiebedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Helmond - De Peel hun krachten en presenteren samen wat technologie voor de regio betekent. We zorgen voor veel verschillende activiteiten, waarbij het draait om techniek ontdekken en beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Deze hotspot is onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute die bezoekers op 11 juni door heel de Brainport regio leidt. Op 6 verschillende hotspotlocaties binnen de Brainport regio geven technologiebedrijven een kijkje in de keuken. 

Kom beleven en ervaren

De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgen voor interactief programma. Je kunt o.a. je eigen sieraad maken, een luchtraket bouwen of een wedstrijd zenuwspiraal spelen tegen een cobot. Kan jij het snelste een technisch voetbal dribbelparcours afleggen of zo snel mogelijk ontsnappen uit een escaperoom? YouTube, vloggen, social media…daar zit meer techniek achter dan je denkt! Maar ontdek ook welke school past bij een technische opleiding, leerlingen laten hun zelfgemaakte projecten zien. Ook wereldkampioenen Team Rembrandts en Solar Team Eindhoven zijn aanwezig, de 1 met hun winnende robot en de ander demonstreert de succesvolle zonneauto Stella Vie. Echt een dagje uit voor het hele gezin. Je gaat in ieder geval met een tas vol (zelfgemaakte) technische gadgets en mega veel ervaring naar huis.

Dutch Technology Festival

De roep om technisch talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de techsector. Die boodschap staat centraal tijdens Dutch Technology Festival: hier geven we technologie letterlijk én figuurlijk het hoofdpodium. Hightech is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een festival vol met technologische verrassingen.

Het volledige programma zien of meer weten over de Dutch Technology Festival? Kijk dan op www.dutchtechnologyfestival.nl  voor het volledige programma of volg de activiteiten in de regio Helmond-De Peel via www.hightechhelmonddepeel.nl  en volg @HightechHelmondDePeel op social media.

Nu ook meldpunt voor ondermijning op bedrijventerreinen

Niet pluis gevoelens op bedrijventerreinen? Daar kunnen ondernemers en medewerkers voortaan melding van maken via de app ‘Meld een Vermoeden’. Bijvoorbeeld als zij denken dat er op een bedrijventerrein iets gebeurt dat mogelijk in strijd is met wet- of regelgeving. De signalen worden nagetrokken en zo worden mogelijke misstanden voorkomen. De app is op 12 mei gelanceerd voor alle bedrijventerreinen in Helmond.

De app is alleen bedoeld voor ondernemers en werknemers op de bedrijventerreinen. Zij kregen vandaag een instructie over hoe de app te gebruiken en een toegangscode via de stichting Bedrijventerreinen Helmond.

Burgemeester Elly Blanksma: “Alleen sámen kunnen we ondermijning echt aanpakken. We hebben de ogen en oren van alle goedwillende mensen daarbij nodig. We proberen het melden zo gemakkelijk mogen te maken. Vandaar dat er nu ook een speciale app voor bedrijventerreinen is gemaakt. Ik roep ondernemers en hun medewerkers op: luister naar je onderbuikgevoelens. Wees alert en meld verdachte signalen altijd! Rare openingstijden, afgeplakte ramen, werkplaatsen waar niemand werkt: dit soort signalen zijn goud waard bij het veiliger maken van onze stad.”

Meldingen worden vertrouwelijk behandeld
Als een melding wordt gedaan via de Meld een vermoeden-app, komt deze bij de gemeente terecht. De gemeente neemt de melding vertrouwelijk in behandeling. Ze werkt hierbij samen met politie, justitie, de belastingdienst en andere organisaties. Er kan ook anoniem een melding worden gedaan. In dat geval kan de gemeente uiteraard geen terugkoppeling geven aan de melder over de ondernomen acties.

Meld-app voor bedrijventerreinen is onderdeel van strijd tegen ondermijning
De gemeente Helmond werkt al langer samen met de stichting Bedrijventerreinen Helmond, de politie en andere partners om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan. We spreken over ondermijning als de bovenwereld zich met de onderwereld vermengt. Denk aan drugshandel en -productie, mensenhandel en uitbuiting, witwassen van crimineel geld, verschillende vormen van fraude en cybercrime.

De app is een pilot project van twee jaar. Na deze periode bekijken de partijen of en in welke vorm deze aanpak wordt voortgezet.

Melden heeft altijd zin
Iedereen kan signalen van ondermijning ook nog steeds melden bij de politie, gemeente of via Meld Misdaad Anoniem. Bij een verdachte situatie of als u het vermoeden heeft dat in uw buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunt u dit melden bij de politie via 0900 88 44. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00.

                   

Rembrandtlaan 17 mei afgesloten

Afgelopen najaar zijn werkzaamheden uitgevoerd in de Rembrandtlaan en Rijpelbaan. Recent is gebleken dat op de Rembrandtlaan een deel van de deklaag van het asfalt loslaat. Dit wordt naar verloop van tijd erger, daarom is herstel noodzakelijk. Het betreft de Rembrandtlaan vanaf de rotonde tot aan de Rijpelbaan. Onderstaand een luchtfoto met daarop het werkvak.

17 mei volledig afgesloten

Aanstaande dinsdag, 17 mei 2022, wordt het betreffende stuk rijbaan gefreesd en opnieuw geasfalteerd. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het betreffende weggedeelte die dag vanaf 7.00 uur afgesloten. De verwachting is dat aan het eind van de dag de werkzaamheden gereed zijn en het wegvak kan worden opengesteld.

Omdat de werkzaamheden kortstondig zijn wordt geen verkeersomleiding ingesteld.

Het verkeer wordt volgens deze te downloaden tekening en enkele verkeersregelaars uitgevoerd.

Op heterdaad betrapt!

Preventief beveiligen overbodig? Niets is minder waar!

Twee weekenden achter elkaar daders op heterdaad betrapt tijdens stelen katalysatoren en inbreken bouwterrein door cameratoezicht in combinatie met mobiele surveillant en aangehouden door snelle interactie met politie.


Top actie van onze beveiligingspartner Klaassen Total Security B.V. waarvan de mensen altijd waken over de Helmondse bedrijventerreinen en het gebied door en door kennen. Sluit je aan bij het beveiligingscollectief van Stichting Bedrijventerreinen Helmond i.s.m. Animale/Nico Klaassen, want hoe meer ondernemers meedoen, hoe meer inzet mogelijk is en de preventie groter en groter wordt.

Sluit je aan bij het beveiligingscollectief -->

Start grondstoffenrotonde geslaagd!

Woensdag 13 april is de eerste vrachtwagen van de Palletcentrale B.V. en R&L Recycling B.V. gaan rijden om hele en kapotte pallets, ICT en toners op te halen bij bedrijven op de Achterdijk, Zuiddijk, Waterdijk en Korte Dijk. Met dank aan de goede hulp van alle bedrijven is de vrachtwagen goed gevuld terug gekomen. 👌

𝗛𝗲𝘁 𝗿𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝗮𝘁:120 pallets, 1,5 kuub ICT en 100 toners! Deze reststromen worden nu zo duurzaam mogelijk verwerkt.

Op woensdag 4 mei komen we weer langs vanuit Smart Synergy Helmond. 
Heb je dan iets liggen? Meld je aan bij: parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 

Helmondse bedrijventerreinen toonaangevend voorbeeld veilig ondernemen!

Bedrijventerreinen Helmond hebben voor de 7e maal het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Dit keurmerk is een waardering voor onze bedrijventerreinen, waar sinds 2007 intensief wordt samengewerkt om de veiligheid op de bedrijventerreinen te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-certificaat te behalen is dat we als Stichting Bedrijventerreinen Helmond samen met gemeente, politie en brandweer, afspraken maken om overlast, criminaliteit, brandveiligheid en onderhoud & beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van. Keuker Veiligheidszorg Ondernemingen heeft dit proces onder auspiciën van MKB-Nederland begeleid.

Helmond loopt voorop
We hebben in 15 jaar tijd enorme stappen gezet. De samenwerking is naar een hoger level getild en dat is niet onopgemerkt gebleven. Met vooruitstrevende pilots in samenwerking met de gemeente Helmond en het Openbaar Ministerie zijn we in Helmond koploper en een toonaangevend voorbeeld voor vele andere bedrijventerreinen en gemeenten in Nederland.

Toonaangevende voorbeelden

 • De pilot ondermijning, een gezamenlijke en effectieve barrière tegen de georganiseerde (drugs)criminaliteit
 • Regionaal VeiligheidsLab Helmond (RVLH), waarin de camera-uitkijkcentrale is gevestigd
 • Toewijzing en inzet vanuit de politie, van een wijkagent puur voor bedrijventerreinen

Certificaat
Het nieuwe certificaat zal binnenkort worden uitgereikt en kan dan door alle ondernemers weer worden opgevraagd.

Uiteraard blijven er altijd wensen voor verbetering en blijven we daarom niet stilzitten.
In nauwe samenwerking met alle genoemde partijen werken we continu aan de ambitie om de best beveiligde bedrijventerreinen van Nederland te zijn. In Helmond doen we dat samen!

Hoe weet je of huurders of je buren geen drugscriminelen zijn? Themabijeenkomst SBH -->

Programma

18.50 – 19.00 uur: Inloop

19.00 uur: Start programma

 • Frits Rutten, Parkmanager Stichting Bedrijventerreinen Helmond
  Preventief risico’s verkleinen
  Pilot drugspreventie in vastgoed tussen SBH-Openbaar Ministerie-Gemeente Helmond: gestandaardiseerde huurovereenkomst incl. controle
 • Politie
  Signaleren en herkennen
  Een realistisch inkijkje in de wereld van (synthetische) drugslabs. Met voorbeelden uit de praktijk.

 • Abel Koppert/Alex van de Westerlo (Meld een Vermoeden & Gemeente Helmond)
  Meld een vermoeden
  Wat te doen bij vermoedens van criminele activiteiten in de omgeving.

21.00 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden vòòr 9 mei via: Parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl