Nieuwe directeur Food Tech Brainport
Jos de Boer (47) uit Vessem is vanaf 1 juni 2019 gestart als directeur van Food Tech Brainport. Hij gaat zich bezighouden met de doorontwikkeling van Food Tech Brainport.
Een mooie nieuwe uitdaging
Als voormalige marketing innovatie manager bij DFE Pharma (internationale samenwerking tussen Friesland Campina en Fonterra uit Nieuw Zeeland) en director global marketing bij Langen Group (internationale verpakkingsindustrie met focus op de voedingsmiddelenindustrie) heeft hij kennis en ervaring in het leiden en versnellen van innovatieprojecten. “Ik vind het een eer om te mogen werken voor een ambitieuze organisatie zoals Food Tech Brainport. Een mooie nieuwe uitdaging.’’, zegt Jos de Boer. Ook het bestuur van Food Tech Brainport is blij met de komst van Jos: ‘’We zijn blij Jos te kunnen benoemen en daarmee een nieuwe stap in de ontwikkeling van Food Tech Brainport te zetten. Food Tech Brainport wil in zijn ambitie als internationaal expertisecentrum op het terrein van gezonde en duurzame voeding, de food en tech sector ondersteunen in haar innovatie-ambitie’.
Verantwoordelijkheden
‘’We willen voor MKB-bedrijven technologische ontwikkelingen mogelijk maken die bijdragen aan gezonde voeding en het voorkomen van voedselverspilling. De primaire focus ligt op het implementeren van het businessplan en het aantrekken van innovatieve bedrijvigheid. De visie van Food Tech Brainport is een visie die ik graag verder wil gaan uitdragen.’’, zegt Jos de Boer. Naast het aantrekken van nieuwe innovatieve technologieën, is Jos tevens verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het bestaande netwerk, het vertalen van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen naar de organisatie en is hij het eerste aanspreekpunt van het stichtingsbestuur van Food Tech Brainport.
Over Food Tech Brainport
Om over 30 jaar nog genoeg voedsel te kunnen produceren voor iedereen ter wereld zijn meer duurzame, gezonde en betaalbare productie- en conserveringsmethoden nodig. Food Tech Brainport biedt bedrijven toegang tot faciliteiten, kennis, kapitaal en internationale netwerken om die technologische ontwikkelingen te versnellen. We dragen bij aan gezondere en circulaire voeding in de volgende technologiedomeinen: milde scheiding, milde conservering, benutten van alle grondstoffen uit het product, robotica, High Tech en sensoring.
Jos de Boer – Nieuwe directeur van Food Tech Brainport